Ben jij een geboren ondernemer? Kom je uit een ondernemersgeslacht, of juist niet? Was jij zo’n type dat als kind al een handeltje had in knikkers of verkocht je tekeningen of zelfgebakken taarten?

Ik niet. Ik kom uit een nest van notoire zekerheidszoekers, dus het is me niet met de paplepel ingegoten.

Inmiddels weet ik dat ik desondanks een geboren ondernemer ben. Dat had ik absoluut niet van mezelf geweten zonder de Clifton Strengths-test. Erger nog, als ik die test niet had gedaan had ik nu, als ondernemer, nog steeds de overtuiging gehad dat het ondernemerschap me niet van nature komt aanwaaien. Ik denk niet dat die overtuiging me had geholpen.

Ik weet nu precies welke talenten me helpen in het ondernemerschap en hoe ik daar het meeste uithaal. Ik weet dat ik bereid ben risico’s te nemen, dat ik best een neus voor kansen heb en dat ik in elke situatie wel een mogelijkheid zie. Dat geeft me meer zelfvertrouwen.

Denk jij er wel eens over om je baan op te zeggen en voor jezelf te beginnen? Weet jij welke talenten je daarbij helpen en of je uit het juiste hout bent gesneden? Mijn tip: doe de Clifton Strengths-test en boek een talentgesprek bij mij. Voel wat jou uniek maakt en hoe je jouw talenten nog meer kan inzetten voor het op poten zetten van je eigen business.

Dus, voordat je de sprong waagt: Ken je talent!