Ik hou van chaos. Ik houd er zo veel van, dat als het er niet is, dan creëer ik het. Chaos betekent beweging, verandering en dus avontuur. Daar hou ik van.

Die hang naar chaos komt voort uit mijn nummer 1 talent, strategisch denken. Ik zie wat de eerstvolgende handige stap is in een situatie. Ik hoef nog niet de complete route te weten, ik wil het niet eens weten, dan wordt het saai.

Wat er bij hoort is dat ik zelf graag beslis over die volgende stap, autonomie is belangrijk voor me. Mijn talent zegt dus ook iets over mijn drijfveren.

Mijn eerste leidinggevende zei (gelukkig met een glimlach) “aan jou valt geen leiding te geven”. Ik vermoed overigens dat hij hetzelfde nummer 1 talent heeft. Daarom kon hij er om lachen.

Maar ik ben mensen tegen gekomen in mijn carrière, die een heel ander idee hadden van hoe ik het beste werk. Bijvoorbeeld door precies te doen wat zij hadden bedacht. Daar kon ik me aan aanpassen, maar het haalde niet het beste in me naar boven. Als ik in een kooitje zit, kan ik niet meer vliegen.

Het mooie van de CliftonStrengths-test is, deze brengt in beeld hoe je van nature ‘gewired’ bent, wat je drijfveren zijn èn door welke bril je de wereld bekijkt.

Meer inzicht daarin brengt je veel. Zo weet ik nu waarom ik het lastig vind om samen te werken met mensen die dol zijn op structuur en hoe ik daar toch heel goed mee kan werken, of hoe ik kan samenwerken met mensen die heel behoedzaam zijn. Ik weet nu ook hoe ik mijn eigen bril af kan doen, zodat ik de talenten van de ander makkelijker kan zien. Dat maakt samenwerken zo veel leuker en rijker.

Werk je in een team of geef je leiding aan een team en wil je meer onderling begrip en de kracht van je team optimaal naar boven halen? Daarvoor bied ik het Talentprogramma voor teams. De laatste leidinggevende waar ik het programma voor deed mailde mij laatst: “het levert ons zulke mooie gesprekken op!” Daar doe ik het voor.

Snak je ondertussen naar meer plezier en inspiratie met je team? Het Talentprogramma voor teams kan live en online. Bespreek de mogelijkheden en bel of mail me vrijblijvend voor meer informatie.