Strengths coach voor professionals en teams

De voordelen van de Clifton Strengths test

Lees hieronder hoe deze test je helpt om jouw unieke, aangeboren talenten in kaart te brengen.

Wil jij ontdekken wat jouw sterke punten zijn en hoe je deze optimaal kunt benutten? Daarvoor is de Clifton Strengths-test ontwikkeld, een test die wetenschappelijk is onderbouwd en al door meer dan 30 miljoen mensen over de hele wereld is gemaakt.

In vergelijking met andere populaire tests zoals DISC en Insight, biedt deze tool veel voordelen die je helpen bij het ontwikkelen van je aangeboren talenten en het precies weten waar jij goed in bent en in welke context je het beste tot je recht komt.

Grootste voordeel Clifton Strengths test

Een van de grootste voordelen van de Clifton Strengths-test is dat het jouw natuurlijke talenten en sterke punten identificeert. Hierdoor krijg je een beter begrip van jezelf en kan je jouw sterke punten verder ontwikkelen. Het identificeren van jouw sterke punten kan ook leiden tot meer zelfvertrouwen en voldoening in het dagelijks leven.

De positieve benadering van de Clifton Strengths test

Een ander voordeel van de Clifton Strengths-test is dat het een positieve benadering heeft. In plaats van te focussen op jouw zwakke punten, richt de test zich op jouw sterke punten en hoe je deze kunt benutten en ontwikkelen. Hierdoor krijg je meer waardering voor jezelf en voor wat jij kan bijdragen aan een team of organisatie.

Relaties verbeteren met deze sterke-puntenbenadering

Daarnaast kan de Clifton Strengths-test je helpen om je relaties met anderen te verbeteren. Door een beter begrip van je eigen sterke punten, kan je ook beter begrijpen hoe anderen in elkaar zitten en waar hun sterke punten liggen. Dit zorgt voor meer begrip, communicatie en samenwerking in relaties, of het nu gaat om werk of persoonlijke relaties.

Doelen stellen met Clifton Strengths

Ook kan de Clifton Strengths-test je helpen bij het stellen van doelen en het nemen van beslissingen. Door jouw sterke punten te identificeren, kan je je richten op het bereiken van doelen die passen bij jouw unieke vaardigheden en drijfveren. Dit kan helpen bij het nemen van beslissingen over carrièrekeuzes, persoonlijke ontwikkeling en andere levensgebieden.

Vind de juiste werkomgeving

Tot slot kan de Clifton Strengths-test jou helpen bij het vinden van een werkomgeving die bij je past. Door het identificeren van jouw sterke punten en het kennen van jouw drijfveren kun je werkgevers en klanten vinden die qua cultuur en sfeer het beste bij jou passen. Dit kan resulteren in meer werkgeluk.

Kortom, als jij wilt ontdekken wat jouw sterke punten zijn en hoe je deze kunt benutten voor persoonlijke en professionele groei, is de Clifton Strengths-test de juiste keuze. Het biedt veel voordelen ten opzichte van andere populaire tests zoals DISC en Insight, juist vanwege de positieve bandering en het feit dat Clifton Strengths je niet in een hokje duwt. Met deze test ontdek je jouw sterke punten en realiseer jouw volledige potentieel.

Heb ik je nieuwsgierig gemaakt en wil je de test maken? Je haalt het meeste uit de test als je er een talentgesprek bij boekt. In het talentgesprek help ik je jouw talantenrapport te duiden en beantwoord ik je vragen over de uitkomst. Dit gesprek geeft je de handvatten om jouw talenten te kennen en erkennen. Lees hier meer over Ken je Talent. 

Ik heb al veel testen gedaan zoals Insights en DISC. Deze test duwt mij niet in een hokje of geeft me geen stempel, maar gaat uit van mij. Dat is een goed gevoel.…”

(deelnemer CliftonStrengths test in het talentprogramma voor teams)