Onderzoeksbureau Gallup vroeg de afgelopen 10 jaar aan meer dan 10 miljoen mensen van over de hele wereld of ze het eens zijn met de stelling “Op mijn werk heb ik de mogelijkheid om elke dag te doen waar ik het beste in ben”. Slechts één derde was het daar heel erg mee eens…

Voor degenen die niet de kans krijgen te doen waar ze goed in zijn is de prijs hoog. In een recent onderzoek onder meer dan duizend mensen die het ‘helemaal oneens’ of ‘oneens’ waren met de stelling, voelde helemaal niemand zich betrokken bij zijn werk.

Hoe is dit voor jou?

Ik vind het het best shocking en aan de andere kant herken ik het in het communicatievak; collega’s die zonder motivatie doen wat ze moeten doen. En ik ken het zelf ook; dat ik van alles deed omdat een ander me dat vroeg, maar niet zozeer de dingen waar ik het beste in ben.

Het mooie is, mensen die wèl de mogelijkheid hebben om zich elke dag op hun sterke punten te richten voelen zich tot zes keer meer betrokken bij hun werk. En dat betekent werkplezier en groei.

Je bent zelf je beste instrument

Het kennen en erkennen van je eigen grootste talenten is een eerste stap. Maar het belangrijkste is om ze echt te gaan inzetten. Dat vraagt focus en bewustzijn.