Strengths coach voor professionals, jongeren en teams

Ken je Talent –
voor jongeren

Ontdek jouw unieke talenten en drijfveren met de CliftonStrengths test en een coachgesprek.

N

Met 1 of 2 sessies weten waar je goed in bent, zodat je kan gaan staan voor wie je bent.

N

Voor jongeren vanaf 16 jaar t/m 23 jaar.

N

Weet wat jou voldoening geeft, elke dag weer.

N

Weet in welke (werk)omgevingen jij tot je recht komt.

N

Wetenschappelijk bewezen.

N

Ook voor jongeren die zichzelf al heel goed (denken te) kennen.

Weten waar je goed in bent geeft richting en zelfvertrouwen

Je begint binnenkort aan een studie, je studeert al, of misschien heb je geen zin in studeren en werk je.

Waarschijnlijk weet je best goed wat je NIET leuk vindt en waar je NIET goed in bent. Maar waar jij van nature WEL goed in bent, dat is…vaag. Mogelijk denk je zelfs dat jij nergens goed in bent. Bijvoorbeeld omdat er geen middelbareschoolvakken zijn waar jij in uitblinkt of uitblonk. Maar die talenten zijn er wel, en daar kan jij ook in uitblinken.

Het heeft weinig zin om je te ontwikkelen in die dingen waar je van nature niet goed in bent. Van een 4 maak je nooit een 10. En als je het probeert, kost het je veel moeite en weinig plezier. Maar als je jouw grootste talenten ontwikkelt, dan kan je echt goed worden in wat je doet, staan voor wie je bent en met meer plezier leven.

Weg met het horrorscenario: na je studie met tegenzin werken. Leven voor het weekend. Dat hoeft dus niet. Focus je op jouw sterke punten, dan kan je staan voor wie je bent en vanuit plezier werken en studeren, iedere dag weer, met Ken je Talent.

Ontdek wat jouw talenten top 34 is

De gevalideerde CliftonStrengths test is de basis

De basis van Ken je talent is de gevalideerde CliftonStrengthstest van Gallup. Dit helpt je om jouw talenten boven tafel te krijgen. Als je jouw talenten kent en erkent, dan kan je gaan inzetten en dat geeft voldoening. Je krijgt een uitgebreid rapport waarin jouw talenten zijn beschreven.

Uniek rapport

Je ontvangt een top 34 van thema’s in een unieke volgorde. Jouw volgorde. Aan top staan de vijf thema’s waarin de talenten zitten waarmee je, als je deze ontwikkelt, kunt gaan excelleren. En nog veel meer plezier kunt hebben in wat je doet.

Talentgesprek om jouw talenten te duiden

Als je de test hebt gedaan, bespreken we jouw resultaten. Dat kan online of live in Arnhem. Je kan al jouw vragen stellen. Je krijgt meer inzicht in wat jouw talenten betekenen in je dagelijks leven en hoe je deze kan inzetten. Ook ontdenk je in welke context jij de beste versie van jezelf kan zijn. Je krijgt inzicht in jouw drijfveren, ook dat helpt je om precies te weten hoe jij meer plezier en voldoening creëert.

Ken je talent en weet in welke context jij tot je recht komt

Na Ken je talent:

  • Weet je precies wat jouw sterke punten zijn.
  • Weet je in welke contexten jij het beste tot je recht komt.
  • Weet je wat jouw drijfveren zijn en hoe je elke dag voldoening kan creëren in je leven.
  • Kan je jouw CliftonStrengthsrapport interpreteren en toepassen op jouw persoonlijke situatie.
  • Dat leidt tot meer zelfbewustzijn, voldoening en zelfvertrouwen.

Je hebt onbeperkt toegang tot een online omgeving met daarin een schat aan informatie over het werken en leven vanuit talent.

De CliftonStrengths test is een beproefde test

De CliftonStrengths test is een beproefde test die je talenten in zogenaamde signature themes in kaart brengt. Er zijn 34 themes waarbinnen veel meer talenten vallen.

Focus je op je grootste talenten

Kies zelf welk van je talententhema’s je meer gaat inzetten en ontwikkelen. Om zo nog beter te worden in wat je doet en ook met meer plezier te werken en studeren. Het gaat dus niet over het werken aan je zwakke punten, maar over het versterken van je talenten. Door daar mee te oefenen maak je er strengths ofwel sterke punten van. Zoals je spieren kunt trainen, kun je ook je talenten trainen. Een positieve en oplossingsgerichte benadering.

“Vooraf vroeg ik me af wat de test echt over mij kon zeggen. Ik heb met het talentgesprek meer helderheid over mijn kwaliteiten. Ik had zelf de eigenschappen die naar voren kwamen nooit als kwaliteiten gezien, maar dit helpt me sturing te geven aan hoe ik deze op een krachtige manier kan inzetten.”

Didi van Erp

Communicatieadviseur, HVR group

“Door de CliftonStrengths test weet ik nu dat ik hou van kennis vergaren, strategisch denken en dat ik goed ben in ideeën en oplossingen bedenken. Ik weet dat het mij ligt om een team aan te sturen. En hoe belangrijk het voor mij is om mijn stempel te drukken op de maatschappij. Het talentgesprek vond ik inspirerend, ik kreeg energie om er echt mee aan de slag te gaan.”

Rosa Schellevis

Student Taal en Cultuurstudies, Universiteit Utrecht

Ken je Talent

Online Clifton Strengths talententest ter waarde van 67 euro en 1 uur talentgesprek
  • Toegang tot de uitgebreide CliftonStrengths 34: de beste manier om jouw talenten te begrijpen en de beste versie van jezelf te worden.
  • Uniek talentenrapport met online omgeving waarin enorm veel tips en tools zijn opgeslagen waartoe je onbeperkt toegang hebt.
  • Een uur persoonlijke coaching (online kan ook) over jouw sterke punten, jouw talentenrapport met tips hoe je dit kunt interpreteren en benutten.

Prijs voor jongeren van 16 t/m 23 jaar:  199 euro

Wil je na ons talentgesprek verder met coaching? Dat kan. De kosten voor een coachgesprek zijn 140,- per sessie. Of boek meteen een extra gesprek, dan krijg je een tientje korting.

“Ik heb een vriendin die goed is in tekenen en een die heel goed kan acteren. Voor mij was het niet duidelijk waar ik goed in was. Met de CliftonStrengths test weet ik nu wat mijn sterke punten zijn.

Veelgestelde vragen

“Is dit een goede studiekeuzehulp?

 Ja en nee. Er rolt geen lijstje met geschikte studies uit de test. De test geeft je inzicht in HOE je dingen doet en niet in wat je moet doen. Dat is waardevol om in kaart te brengen voor jezelf. De test geeft je vooral zelfbewustzijn en zelfvertrouwen. Je weet wat belangrijk voor je is en waar je kracht ligt. 

Er bestaan ook andere tests, waarom zou ik deze doen?

Veel testen geven aan wat je bent of hoe je graag denkt of wie je bent. Denk aan de Big Five, Disc, Insights, MBTI, Enneagram. Het geeft je vaak een label, een type, een voorkeur, een teamrol. De CliftonStrengthstest laat zien waar je van nature goed in bent. Iets waar jezelf vaak blinde vlekken voor hebt. Vier voordelen van de CliftonStrengthstest:
1. Gevalideerde test, wereldwijd door 30 miljoen mensen gemaakt.
2. De test zegt niet wie of wat je bent maar hoe je dingen doet. Deze test laat je zien wat jouw aangeboren talenten zijn en in welke mate en volgorde ze aanwezig zijn.
3. Het geeft je geen label
4. Jij hebt de regie over hoe jij werkt en waar jij op inzet. De combinatie van de talenten in de testuitslag laat zien hoe je zaken aanvliegt, hoe je met mensen omgaat, hoe je van nature dingen doet en wat je drijfveren zijn. Je kan erop reflecteren. Hoe zie je een talent terug in je leven?

De kosten voor Ken je Talent voor jongeren van 16 t/m 24 jaar zijn 199 euro.