Strengths coach voor professionals, jongeren en teams

Over de Talentenduider

Iedereen
is in staat
om grootse dingen
te bereiken

De sleutel zit ‘m 
in weten wie je 
werkelijk bent

Werkplezier èn authentiek zelfvertrouwen creëren

Ik weet nog hoe ik was toen ik net startte met werken, als junior communicatieadviseur. Ik was bere-ambitieus, ik wilde de wereld laten zien hoe slim ik was en ik wilde niet dat iemand ook maar het idee kon hebben dat ik wel eens onzeker was.

Ik dreef op de goedkeuring van mijn leidinggevende. Vond hij mij goed, dan was ik blijkbaar goed. De verwachtingen van hem waren hoog en dat vond ik prettig, maar ik had ook last van het imposter syndrome; ik was bang dat ik een fout zou maken en door de mand zou vallen. Die angst heb ik jarenlang gehad. Misschien herken je het.

Jouw ‘DNA’

Natuurlijk helpt het als anderen in je geloven, maar uiteindelijk gaat het erom dat je het zelf voelt. Dat je weet hoe je waarde toevoegt aan het leven van anderen, gewoon door die dingen te doen die je van nature makkelijk af gaan. Inmiddels weet ik wat mijn grootste talenten zijn en wat ik aan waarde kan toevoegen. Welke rollen ik goed kan vervullen. In welke contact ik floreer en in welke fases van een project mijn kwaliteiten het meest tot hun recht komen.

Ik heb het niet over ‘ik kan goed schrijven’ of ‘ik kan goed organiseren’. Waar ik op doel is het weten over waar je kracht ligt en wat jouw toegevoegde waarde is, jouw unieke talenten.

Ik help je graag om te ontdekken wat jou talent ‘DNA’ is jouw manier van kijken naar de wereld, de manier waarop je er betekenis aan geeft en de manier waarop je omgaat met mensen; je unieke aangeboren talenten en de drijfveren die daaruit voortkomen.

Eigendom nemen over jouw talenten

Belangrijker nog dan het weten van je talenten en drijfveren is het voelen. Ik noem dat eigendom nemen over je eigen talenten. En eigendom nemen over het feit dat je bepaalde talenten niet hebt. Voelen dat dat oké is. Zelfvertrouwen kunnen we in Nederland een vies woord vinden, maar uiteindelijk is dat het belangrijkste dat je kan hebben en ervaren. Niet die versie van zelfvertrouwen die ik tentoonspreidde in mijn eerste baan. Dat was een dun laagje aan de buitenkant. Ik bedoel authentiek zelfvertrouwen.

Authentiek zelfvertrouwen

Authentiek zelfvertrouwen begint bij het kennen van je talenten en deze omarmen. Ook die talenten die je eerder zag als fabrieksfoutjes. Ben je sensitief? Wees er trots op. Ben je bedachtzaam? Own it. Is structuur jouw ding? Ga ervoor. Hoe vroeger je daar mee begint hoe beter.

Snak je ondertussen naar meer plezier en inspiratie voor jezelf of voor je team? Boek Ken je Talent, of voor je team het Talentprogramma. Dat kan live en online. Bespreek de mogelijkheden en bel of mail me voor meer informatie.

contact met de talentenduider

Abeke in het kort

Van origine ben ik organisatieantropoloog en(senior) communicatieadviseur en communicatiemanager. Sinds 2016 werk ik als zelfstandige. In mijn werk ontdekte ik hoe belangrijk het is om die dingen te doen waar je blij van wordt. En hoeveel het oplevert om samen te werken met mensen die ook werkplezier ervaren. Het bracht me bij de Clifton Strengths-test en zo heb ik mij de afgelopen jaren gespecialiseerd in strengths coaching, vooral bij de Zuid-Afrikaanse Clifton Strengths-expert Simon Hurry van Talent2Titan. Ook ben ik gecertificeerd DISC-coach.

Naast mijn werk als strengths coach werk ik nog als consultant voor communicatieopdrachten en als leraar intuïtieve ontwikkeling bij het Centrum voor Leven en Intuïtie (CLI) in Utrecht. Ik weet inmiddels hoeveel plezier het mij geeft om mij op al deze vakgebieden te ontwikkelen.

Ik inspireer graag mensen om vanuit hun drijfveren en talenten te leven en te blijven leren en ontwikkelen.

Mijn vijf sterkste punten volgens de CliftonStrengthstest zijn strategisch, relatievorming, positivisme, prestatiegerichtheid en leergierigheid. Als opdrachtgever merk je dat aan mijn vermogen om snel tot de kern te komen, mijn humor en mijn vermogen om me in te leven en zaken voor elkaar te boksen. Mijn motto: niets is onmogelijk, er is altijd een weg.