Strengths coach voor professionals, jongeren en teams

Talentprogramma voor teams

Ontdek de unieke kwaliteiten van jouw team

Excelleer als team
en creëer meer werkplezier.

Dit programma:

N

Vergroot de toegevoegde waarde van je team, omdat je precies weet waar jij en je teamleden goed in zijn.

N

Maakt dat teamleden makkelijker samenwerken, omdat teamleden inzicht krijgen in elkaars sterke punten.

N

Geeft ieder teamlid inzicht in eigen unieke talenten in individueel talentgesprek.

N

Inspireert met een live sessie.

N

Creëert enthousiasme voor het gezamenlijk werken aan de teamdoelen.

N

Wetenschappelijk bewezen: werken vanuit talent werkt.

Creëer meer werkplezier voor je team

Heeft jouw team een uitdagende opdracht en wil je hier geïnspireerd aan werken? Denk je dat er meer in je team zit dan eruit komt? Wil je weten hoe je de talenten van je medewerkers optimaal inzet?

Werken vanuit je sterke punten geeft meer werkgeluk en beter resultaat. Dat blijkt uit vele wetenschappelijke onderzoeken. Daarvoor is het belangrijk om ieders sterke punten te kennen.

Het gekke is dat de meeste mensen blinde vlekken hebben voor waar ze goed in zijn. Je kent het als leidinnggevende misschien van de beoordelingsgesprekken. Voordat je het weet ligt de focus op die dingen waar de medewerker niet goed in is, en waarin hij of zij zich dus nog zou moeten ontwikkelen. Talentgericht werken redeneert anders: ontwikkel je in die dingen waar je al goed in bent, dan kun je er in uitblinken.

Niemand zal ooit excelleren in die dingen waar hij niet goed in is. Focus op jouw sterke punten en de sterke punten van je team, dan kan je als team excelleren en vanuit plezier werken, iedere dag weer.

 

Talentprogramma voor teams

Leer eigen en andermans unieke talenten kennen en weet precies hoe je als team excelleert.
  • Toegang voor elke medewerker tot de uitgebreide CliftonStrengths 34: de beste manier om eigen talenten te begrijpen en de beste versie van jezelf te worden.
  • Uniek talentenrapport met online omgeving waarin enorm veel tips en tools zijn opgeslagen waartoe elke medewerker onbeperkt toegang heeft.
  • Per medewerker een uur online of live inspirerende persoonlijke coaching over eigen sterke punten en talenten, met tips hoe dit te interpreteren en benutten.
  • Inspirerende teamsessie om elkaars sterke punten te leren kennen en inzicht te krijgen in werken vanuit talenten. De inzichten worden gekoppeld aan de doelen van de afdeling.
  • Poster met de teamtalenten en een analyse van de gezamenlijke talenten.

“Een team is complementair als de sterke kanten van teamleden de zwakke kanten van anderen compenseren…”

(hockeycoach Marc Lammers, 2010)

De CliftonStrengths test is een beproefde test

De CliftonStrengths test is een beproefde test wereldwijd die al miljoenen mensen inzicht heeft gegeven. Steeds meer organisaties maken gebruik van deze test en de filosofie van talentgericht werken om hun medewerkers te laten excelleren en met meer plezier te laten werken.

De test brengt de talenten in zogenaamde signature themes in kaart. Er zijn 34 themes waarbinnen veel meer talenten vallen. In de filosofie van talentgericht werken focus je op de top 5 of top 10 van je aangeboren unieke talentencombinatie, om deze nog meer te ontwikkelen en zo nog beter te worden in je werk.

Moet jouw team op de schop? Nee.

Het combineren van talenten, drijfveren en taken betekent níet dat het team op de schop moet. Teamleden kunnen wel andere taken oppakken of een andere rol aannemen in bepaalde situaties. Of teamleden ontdekken dat ze meer aan elkaar hebben dan gedacht. Of teamleden gaan op een andere manier samenwerken.

Geïnspireerd werken? Ja!

Dus: heeft jouw team een uitdagende opdracht in het vizier die je anders wilt aanpakken? In het programma Talent in Communicatie leer je als team elkaar beter kennen, worden vaste patronen doorbroken en ga je je talenten bewuster inzetten. Mensen gaan voelen dat er groei mogelijk is en kunnen van de fixed mindset naar de growth mindset groeien. Jullie bereiken flow.

Wil je meer werkplezier voor jou en je team en geïnspireerd werken aan de teamdoelen? Neem vrijblijvend contact met me op.