Weet jij waarom je doet wat je doet? Wat je werkelijk belangrijk vindt? Het helder hebben van jouw waarom of anders gezegd jouw drijfveren en je werk- en levensprincipes, zijn een belangrijk deel van professioneel succes.

Het geeft richting aan je dagelijks handelen, je herinnert jezelf steeds aan waar je voor staat en het geeft je focus op wat echt belangrijk voor je is. Je waarom is iets anders dan je doelen. Je waarom is de reden dat je doet wat je doet. Het zorgt ervoor dat je bij tegenslag doorgaat. Je waarom gaat over wie je werkelijk bent, waar je enthousiast van wordt en wat je met de wereld wilt delen.

Het gaat niet om de hoeveelheid impact die je hebt, het gaat er om dat jij voldoening haalt uit wat je doet, wat dat ook is. Jij levert jouw persoonlijke, unieke bijdrage aan jouw team, aan jouw organisatie, aan jouw vrienden en familie, aan de wereld.

Voldoening
Iedereen heeft het recht om voldoening te halen uit het werk dat hij doet. Om ’s ochtends gemotiveerd naar het werk te gaan en om naar huis te gaan met het idee dat hij heeft bijgedragen aan iets dat groter is dan hijzelf.  Om voldoening te ervaren.

Voldoening versus geluk
Voldoening is iets anders dan geluk. Je kunt geluk ervaren als je een doel hebt behaald of een compliment krijgt van een collega, bijvoorbeeld. Geluk is meestal van tijdelijke aard. De intensiteit van dat gevoel zakt daarna weg.
Voldoening gaat dieper. Het verschil tussen geluk en voldoening is het verschil tussen iets leuk vinden en er van houden. Je werk maakt je misschien niet elke dag gelukkig, maar het kan wel elke dag voldoening geven om het gevoel te hebben onderdeel te zijn van iets wat groter is dan wijzelf. Voldoening ervaar je als wat je doet rechtstreeks gekoppeld is aan je waarom.

Micro- en macroniveau
Als individu heb je een waarom, als je werkt in een team is er een team-waarom en ook organisaties hebben een waarom. Weet je niet goed wat jouw waarom is? Het is leuk om er over na te denken en het te formuleren. Het kan interessant zijn om dit ook te doen voor je team en voor je organisatie.

Snak je naar meer plezier en inspiratie? Oor jezelf of voor je team? Bel of mail me vrijblijvend voor meer informatie.